Які питання розглянули на черговому засіданні виконавчого комітету?

24.04.2024

Чергове засідання виконавчого комітету Рожищенської міської ради відбулося 24 квітня.

Члени виконкому заслухали інформацію начальниці фінансового відділу міської ради Ірини Попової про підсумки виконання бюджету Рожищенської міської територіальної громади за I квартал 2024 року. Зокрема, вона повідомила, що дохідна частина загального фонду бюджету територіальної громади по власних надходженнях та прирівняних до них платежах виконана на 108,92 відсотка, а дохідна частина загального фонду в цілому з врахуванням міжбюджетних трансфертів виконана на 104,69 відсотка.

До бюджету надійшло власних надходжень та прирівняних до них платежів в сумі 41 466,5 тис. грн. Дохідна частина спеціального фонду бюджету Рожищенської територіальної громади за І квартал 2024 року по власних надходженнях виконана на 319,15 відсотка, надійшло коштів у сумі 5 962,2 тис. грн.

Видаткова частина бюджету громади по загальному фонду за І квартал 2024 року виконана на 83,9 %, освоєно 63 044,3 тис. грн. По видатковій частині спеціального фонду місцевого бюджету за І квартал 2024 року освоєно 5 638,3 тис. грн.

Обговорили та підтримали члени виконкому ряд змін до місцевих програм. Зокрема, Програми підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги на території Рожищенської громади (йдеться про виділення близько 440 тис. грн на придбання кондиціонерів та близько 80 тис. грн на їх монтаж та технічне обслуговування), Комплексної програми соціального захисту населення, Програми профілактики правопорушень та злочинів у Рожищенській ТГ, а також затвердили Порядок надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям ЗСУ, Нацгвардії України, ДПС України, СБУ, працівникам поліції та добровольцям, які були звільнені з полону.

У ході проведення виконкому були ухвалені рішення соціального спрямування, а саме які стосуються захисту прав малолітніх дітей.

Для забезпечення благоустрою населених пунктів та здійснення контролю за видаленням зелених насаджень по старостинських округах було надано дозвіл на видалення зелених насаджень згідно з поданими заявами.

Також на засіданні виконавчого комітету були розглянуті інші поточні питання життєдіяльності громади.

Поділитися: