Відбулося засідання земельної комісії

19.04.2024

У ході підготовки до 43-ої позачергової сесії Рожищенської міської ради відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, земельних відносин, екології, природокористування, охорони пам’яток та історичного середовища під головуванням Антоніни Клімчук.

Члени комісії розглянули тридцять чотири питання порядку денного.

Левова частина підтриманих на розгляд сесії проєктів стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), виділення земельної ділянки власнику земельної частки (паю), передачу земельних ділянок у власність та в оренду, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання дозволів на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, зміну цільового призначення земельних ділянок та інші.

Кілька підтриманих проєктів стосувалися надання громадянам дозволів на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв) за межами населених пунктів на території колишньої Сокілської сільської ради.

Щодо проєктів про продовження терміну дії договорів оренди землі сільгосппідприємствами ТОВ «ВОЛИНЬ НОВА» та ТОВ «ГОЛД-ТРАНС», то депутати підтримали їх зі змінами – встановлення мінімального розміру орендної плати на рівні 12% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки.

Серед інших питань розглянули на комісії заяву шести жителів будинку по вулиці Незалежності, 69 у Рожищі щодо земельної ділянки, яку вони багато років використовують для городництва, і через яку у них виник конфлікт з власником поряд зведеного гаража, який теж претендує на цю ділянку.

Члени комісії оглянули земельну ділянку, поспілкувалися з обома сторонами конфлікту та вирішили винести на розгляд сесії питання про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачу земельної ділянки в оренду гр. Бойчуку О.В. без рекомендації комісії.

Без рекомендації комісії на сесію винесли також проєкт рішення про звернення депутатів Рожищенської міської ради до Верховної Ради України щодо неприпустимості підвищення акцизів на пальне, ініційоване обранцями фракції ПП "Європейська Солідарність".

Поділитися: