Відбулося засідання «бюджетної комісії»

22.03.2024

У ході підготовки до пленарного засідання 42-ї чергової сесії Рожищенської міської ради відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій під головуванням депутата Володимира Безверхого.

Члени комісії розглянули дев'ятнадцять питань порядку денного та внесли відповідні рекомендації.

Серед основних питань у форматі запитання-відповідь обранці громади заслухали звіти про роботу виконавчих органів Рожищенської міської ради у 2023 році очільника громади Вячеслава Поліщука та старост Людмили Філіпчук, Лариси Забожчук, Володимира Сасовського, Алли Мазелюк, Віктора Лук'янчука та Дмитра Кисіля, які рекомендували до розгляду та затвердження на сесії.

Обговорили члени комісії також основні показники діяльності у минулому році КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня». А ще - окреслили пріоритети щодо першочергових заходів, спрямованих на підтримку та розвиток медичних закладів громади.

Тривалою виявилася дискусія при обговоренні листів-звернень та депутатських звернень, які потребують фінансової підтримки з місцевого бюджету. Фінансовий ресурс громади обмежений, тому депутати детально розглядали кожну пропозицію щодо запропонованих змін до бюджету на 2024 рік.

Позитивні висновки бюджетної комісії отримали проєкти рішення щодо внесення змін до Програми «Благоустрій Рожищенської міської територіальної громади» та Місцевої програми захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Серед інших розглянутих питань рекомендували на розгляд сесії також питання про затвердження у новій редакції двох місцевих програм - Програми територіальної оборони Рожищенської міської територіальної громади, покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних сил України, Сил територіальної оборони Збройних сил України та Добровольчого формування Рожищенської міської територіальної громади на 2024 рік та Комплексної програми соціального захисту населення Рожищенської міської територіальної громади на 2024 рік.

Поділитися: