Відбулося засідання бюджетної комісії

24.04.2024

У Рожищенській міській раді відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій під головуванням Володимира Безверхого та за участі міського голови Вячеслава Поліщука.

Після затвердження порядку денного члени комісії заслухали питання про підсумки виконання бюджету Рожищенської міської територіальної громади за I квартал 2024 року. Зокрема, начальниця фінансового відділу міської ради Ірина Попова повідомила, що дохідна частина загального фонду бюджету територіальної громади по власних надходженнях та прирівняних до них платежах виконана на 108,92 відсотка, а дохідна частина загального фонду в цілому з врахуванням міжбюджетних трансфертів виконана на 104,69 відсотка.

До бюджету надійшло власних надходжень та прирівняних до них платежів в сумі 41 466,5 тис. грн. Дохідна частина спеціального фонду бюджету Рожищенської територіальної громади за І квартал 2024 року по власних надходженнях виконана на 319,15 відсотка, надійшло коштів у сумі 5 962,2 тис. грн.

Видаткова частина бюджету громади по загальному фонду за І квартал 2024 року виконана на 83,9 %, освоєно 63 044,3 тис. грн. По видатковій частині спеціального фонду місцевого бюджету за І квартал 2024 року освоєно 5 638,3 тис. грн.

Під час розгляду та обговорення листів та звернень члени комісії серед іншого підтримали виділення коштів в сумі 400 тис. грн на заміну димової труби в КЗЗСО «Навізький ліцей», 50 тис. грн на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань (йдеться про наркотичні засоби), 80 тис. грн на покращення технічного забезпечення та виконання заходів Програми профілактики правопорушень та злочинів в Рожищенській ТГ, 54 тис. грн для придбання національних сценічних костюмів для вихованців Рожищенського БДТ.

Також обранці громади проголосували за внесення змін до Програми підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги на території Рожищенської громади (йдеться про виділення близько 440 тис. грн на придбання кондиціонерів та близько 80 тис. грн та їх монтаж та технічне обслуговування) та Комплексної програми соціального захисту населення.

Зі змінами рекомендували члени комісії винесення на сесію питання про внесення змін до рішення міської ради від 10.12.2020 року №1/8 «Про затвердження структури, загальної чисельності працівників апарату Рожищенської міської ради та її виконавчого комітету, інших її виконавчих органів». Зокрема, підтримали вивільнення зі штату у зв’язку з завершенням опалювального сезону кочегарів, але не рекомендували на даний час введення одиниці спеціаліста у штат служби у справах дітей Рожищенської міської ради.

Обговорили та рекомендували депутати на розгляд сесії також проєкти рішень про затвердження тарифів на платні соціальні послуги КУ «Територіальний центр соціального обслуговування» та про затвердження розпоряджень міського голови, прийнятих в міжсесійний період.

Поділитися: