У Рожищі висадили 100 лілій на честь воїнів ЗСУ (ФОТО)

23.05.2022

Рожищенська міська рада взяла участь в акції «100 лілій для 100 громад заради Перемоги» і потрапила у переможну сотню.

Акцію ініціювала газета «Сільський вісник» у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України за підтримки CIB Holland B. V. Критеріями відбору громад для отримання наборів лілій було, в першу чергу, мотивація, наявність місця для висадки та кількість внутрішньо переміщених осіб у громадах.

З Волині таку можливість отримали три громади – Рожищенська, Володимир-Волинська та Голобська.

Переможцям надіслали різнокольорові лілії, що символізують різні народи, які в Україні борються за незалежність із російськими загарбниками. Увесь світ приєднався до визвольної боротьби України. Добровольці з Польщі, Грузії, Білорусі, Франції та інших країн стали пліч-о-пліч з українцями, які мужньо стоять проти окупантів і гинуть.

Квітучий виграш вже отримали й рожищани. У понеділок, 23 травня, працівники міськради разом з внутрішньо переміщеними особами, що зареєструвалися у нашій громаді, висадити ці прекрасні квіти миру поблизу ЦНАПу в Рожищі, створивши алею перемоги.

«Мені дуже подобається ваш край. Я дуже хочу щоб моєю роботою, ось цими квітами, які я посадила, рожищани ходили і любувалися», - каже Олена з Київщини, яка стверджує: у Рожищі знайшла не тільки прихисток, а й друзів.

«Я й не мріяла, що нас із донькою так тепло приймуть у вашому місті. У себе вдома працюю продавчинею, спілкуюся з людьми з усієї України, але ніколи не думала, що тут у вас такі гостинні люди. Всім говорю і буду говорити – на заході особливі люди. Я стовідсотково приїду в Рожище після війни і 200 % прийду подивитися на Алею перемоги в Рожищі», - додає Олена.

Садив квіти й міський голова Вячеслав Поліщук. Очільник громади впевнений, що перемога незабаром настане, а створена спільно з переселенцями алея буде нагадувати про важливість триматися разом.

«Ми відбудуємо Україну, підтримаємо одне одного і лілія – як символ миру та перемоги – об’єднає нас і укріпить у спільній боротьбі», - каже Вячеслав Анатолійович.

Поділитися: