У Рожищі експонують виставки до Дня українського добровольця

14.03.2022

З 2017 року 14 березня ми відзначаємо День українського добровольця. Цю дату вибрали не випадково, оскільки саме цього дня у 2014-му розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п'ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці на Київщині.

З нагоди Дня українського добровольця в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї КЗ «Центр культурних послуг» оформили фотовиставку «Воїни світла», на якій експонуються світлини героїв-добровольців: Ірини Оніщук із с. Тристень, Сергія Пікуся з с. Вічині, рожищан Сергія Марчука, Миколи Бороди, В'ячеслава та Віктора Зенців, Миколи Дацюка з с. Мильськ, Володимира Вінніка з с. Щурин, Миколи Габдулхакова з с. Уляники, бійця полку «Азов» Андрія Дяченка.

«Це справжні патріоти, котрі за покликом серця, в складний для нашої країни час, стали на захист рідної землі. Сьогодні багато добровольців продовжують захищати незалежність та цілісність України в боротьбі з загарбником. Своїми героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя», – наголошують працівники музею.

Також з нагоди Дня українського добровольця у Публічній бібліотеці Рожищенської міської ради підготовлена книжкова виставка «Український доброволець – взірець патріотизму».

Поділитися: