У Рожище привезли гуманітарну допомогу для переселенців

23.06.2022

Рожищенська громада отримала гуманітарну допомогу від італійської громадської організації «Друзі спільноти Святого Егідія» (Sant'Egidio).

У середу, 22 червня, у Рожище приїздили народний депутат Вячеслав Рубльов, голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко, луцький бізнесмен-волонтер Назарій Корніюк. Для потреб переселенців привезли матраци, подушки, постіль, одяг, взуття, побутову хімію та продукти харчування.

Делегація разом із міським головою Вячеславом Поліщуком оглянули приміщення гуртожитку Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького на вулиці Грушевського.

Наразі будівля перебуває на стадії ремонту, який громада проводить своїми силами. Сюди планується заселити переселенців, які нині проживають в гуртожитку ветколеджу на вул. Шевченка, 2.

«Ми сподіваємось, що навчальний рік розпочнеться і студенти повернуться жити в свої кімнати, в гуртожиток на Шевченка, 2. Отже, треба думати куди переселити людей із зони бойових дій, які наразі там проживають. Маємо намір в гуртожиток на Грушевського. Зараз проводимо косметичний ремонт і за тиждень - другий, думаю, люди переїдуть», - розповів директор коледжу Олександр Давидюк під час зустрічі з гостями та зауважив, що нині в гуртожитку проживає 59 внутрішньо переселених осіб.

В свою чергу міський голова подякував директору коледжу за розуміння та підтримку в питанні розселення внутрішньо переміщених осіб.

Також цього дня гуманітарну допомогу доставили до Рожищенського навчально-реабілітаційного центру, де нині мешкає 39 переселенців.

Варто зауважити, що до збору гуманітарної допомоги, окрім італійської громадської організації «Друзі спільноти Святого Егідія», долучилися також компанія «Автодок Луцьк», медичний центр «Боголюби» та інші благодійники.

Поділитися: