«Ситуація у нашій громаді спокійна та контрольована», – міський голова Вячеслав Поліщук

09.03.2022

Рожищенська міська рада працює у режимі 24/7, навіть у позаробочий час люди можуть із нагальних питань телефонувати за номером 2-15-41.

На території громади з 22:00 до 07:00 запроваджена комендантська година, під час якої рух автомобілів та перебування людей на вулицях населених пунктів заборонений, за виключенням окремих працівників критичної інфраструктури при пред’явленні перепустки та документів, що посвідчують особу.

«З 27 лютого в цілях безпеки по всіх населених пунктах вимкнене вуличне освітлення. Звертаюся до батьків: не дозволяйте дітям гуляти вулицями міста чи села, особливо у вечірній час», – наголошує Вячеслав Поліщук.

У неділю, 6 березня, відбулася позачергова сесія Рожищенської міської ради, на якій депутати прийняли та підписали звернення до глав держав та урядів, парламентів та народів держав – членів НАТО – підтримати прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

Читайте також: Депутати Рожищенської міської ради просять світову спільноту закрити небо над Україною. ВІДЕО

Отож, як і чим живе Рожищенська громада під час війни:

  • Рота охорони та правоохоронці патрулюють стратегічно важливі об’єкти громади, добровольці із «Варти громади» та «Громадської оборони» – вулиці населених пунктів.
  • В разі настання надзвичайної ситуації в місті у вільному доступі є п’ять укриттів. Адреси – ТУТ. Жителі багатоповерхівок можуть ховатися в найпростіших укриттях – у підвальних приміщеннях, жителі приватного сектору – у льохах.
  • Комунальні підприємства працюють у штатному режимі, виконуючи свої основні функції, тому перебоїв із подачею води й теплоплопостачання немає.
  • У Рожищенській багатопрофільній лікарні та Центрі первинної медико-санітарної допомоги надають медичну допомогу всім, хто її потребує.
  • З 28 лютого і до закінчення воєнного стану в Рожищенській громаді заборонили продавати алкоголь (міський голова підписав відповідне розпорядження). Якщо ви стали свідком цього правопорушення, дзвоніть 102.
  • Перевізники відновили роботу маршруток за шістьма напрямами: «Рожище–Луцьк», «Луцьк–Боровичі», «Луцьк–Рожище–Духче», «Дубище–Луцьк», «Топільне–Луцьк», «Вишеньки–Луцьк».
  • Життєзабезпечення контрольоване: у торговельну мережу постійно довозяться продукти харчування та товари першої необхідності, в аптеки – медикаменти. Відповідна служба фіксує необґрунтоване підвищення вартості соціально значущих продуктів, що є неприпустимою і розцінюється як мародерство.
  • Активно триває робота із забезпечення необхідних потреб нашої армії, територіальної оборони та вимушених переселенців. Збір відбувається у відділі «ЦНАП» за адресою: м. Рожище, вул. Грушевського, 12.
  • З 24 лютого у дошкільних та освітніх закладах громади оголошені канікули на 14 днів. У їдальнях навчальних закладів організували гаряче харчування для вимушених переселенців.

Читайте також: До уваги вимушених переселенців, які приїхали на територію Рожищенської громади

Про що говорив Рожищенський міський голова під час зустрічі з вимушеними переселенцями

КОМЕНТАР міського голови Вячеслава Поліщука:

«Загалом ситуація у нашій громаді спокійна та контрольована. Наразі в Рожищі розмістили понад 200 людей, які через війну змушені були покинути свої домівки. Близько 180 із них перебувають у гуртожитку ветеринарного коледжу і в навчально-реабілітаційному центрі, їх забезпечили триразовим харчуванням, одягом та речами першої необхідності. Також чимало приїжджих мешкає по домівках жителів нашої громади.

До нас щодня прибувають люди, які бачили війну не з екранів телевізорів, тому є нагальна потреба у їх прихистку. Якщо ви маєте житло чи кімнати, і можете надати у тимчасове проживання, дзвоніть за номерами телефонів: 067-33-265-68, 068-040-16-88.

Щире спасибі мешканцям нашої громади, які тут, в тилу, намагаються бути максимально корисними. Велике прохання до всіх: будьте пильними, не панікуйте та без потреби не виходьте з дому. Слідкуйте лише за офіційною інформацією, вірте в українських захисників. Пам'ятайте: саме в єдності наша сила і перемога обов'язково буде наша. Слава Україні! Героям слава!» – підсумував Вячеслав Поліщук.

Поділитися: