Рожищенська громада отримала побутову техніку від німецьких благодійників

06.06.2022

У Рожище від німецької благодійної організації Diaconie Katastrophehilfe передадуть холодильники, морозильні камери та пральні машини.

Побутову техніку отримають чотири установи нашої громади, які приймають на своїй території внутрішньо-переміщенних осіб. А саме, Рожищенський навчально-реабілітаційний центр, ліцей № 4, фаховий коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини й біотехнологій імені С.З. Гжицького та дитячо-юнацька спортивна школа.

За словами координатора проєктів ВБО «Український фонд «Благополуччя дітей» у Волинській області, доцента кафедри соціальної роботи Волинського національного університету ім. Лесі Українки Валерія Петровича, на Волині реалізовуються три проекти за фінансування благодійної організації Diaconie Katastrophehilfe. Два з них – у Рожищенській громаді.

«У співпраці з центром соціальних служб Рожищенської міської ради на чолі з директором Олегом Шварцкопом на території Рожищенської громади реалізовується проект за фінансуванням німецької благодійної організації Diaconie Katastrophehilfe. Фонд надає допомогу установам, інституціям, які приймають у своїх територіальних громадах внутрішньо-переміщенних осіб», - розповів Валерій Степанович.

Співрозмовник додає: домогають не тільки продуктами харчування та засобами гігієни.

«На установи, де кормлять переселенців, де вони проживають, ми вирішили передати побутову техніку в якій є потреба, а саме: холодильники, морозильні камери, жарочні шафи та пральні машини. З позитивного й те, що все це після війни залишиться в громаді. Також зауважу, що допомога, яка передається Рожищенській громаді, більша за обсягом, аніж Луцькій», - мовить представник благодійної організації.

Нині побутову техніку вже отримали Рожищенський ліцей № 4 (холодильник двокамерний) та Рожищенський навчально-реабілітаційний центр (пральна машина, жарочна шафа, холодильник двокамерний).

Незабаром побутову техніку завезуть в інші установи громади, де харчуються та проживають внутрішньо-переміщенні особи.

«З Рожищенським районом фонд співпрацюємо вже давно. Підтримуємо різні проекти, бо допомагаємо тим у кому впевнені, де знаємо, що всі надані речі дійсно потраплять за призначенням. Тому вірю, що з Рожищенською громадою в майбутньому у нас ще багато хороших проектів», - підкреслює Валерій Петрович.

Поділитися: