Рожищенська громада отримала гуманітарну допомогу для облаштування шелтера

16.07.2022

У рамках проєкту «Мріємо і діємо» у Рожищенську громаду надійшла гуманітарна допомога для облаштування шелтера (безпечне житло), де розміщуються внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, Рожищенська міська рада стала переможницею проекту «Мріємо і діємо», який функціонує за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Зокрема, на потреби переселенців передали:

Розкладачки з м’якими матрацами;

Сміттєві баки;

Побутову хімію;

Настільні плити;

Постільну білизну;

Гігієнічні набори;

Подовжувачі;

Шльопанці гумові;

Бактерицидні рецикулятори;

Набори пластикового посуду;

Господарські приладдя;

Конвектори електричні;

Бойлери;

Столи розкладні зі стільцями;

Дизель-генераторну установку

Інфрачервоні обігрівачі;

Пральну машинку;

Місткість для води;

Набір каструль;

Мікрохвильові печі.

Волонтер Віталій Шевченко, каже, що їх команда працює для створення безпечних, комфортних умов перебування гостей у нашій громаді. А найголовніше, намагаються створити «домашню» атмосферу. Люди отримують не тільки тимчасове житло, постільну білизну, гігієнічні набори, одяг, харчування тощо, а й психологічну допомогу, де волонтери не лише ділом, а й словом підтримують тих, хто постраждав від війни.

«Хоча люди живуть у нас тимчасово, але ми долучаємо їх до спільних справ. У громаді проводяться заходи, тренінги. Активно працюємо з молоддю. Намагаємося інтегрувати переселенців у нашу громаду і мені здається у нас це виходить. Звісно, завдяки проекту «Мріємо і діємо» та американському народові маємо змогу ще краще облаштувати їх побут, допомогти матеріально. За що щиро вдячні», — каже міський голова Вячеслав Поліщук.

Поділитися: