Мріяли, змагалися та збирали гроші для діток-переселенців: як у Рожищенській громаді відзначили День захисту дітей

02.06.2022

1 червня у Рожищенській громаді відзначали Міжнародний день захисту дітей. Цьогоріч для багатьох українських хлопчиків й дівчаток це свято має особливе значення. Адже війна забрала у них право на щасливе та мирне дитинство, позбавила захищеності, безпеки, домівки, рідних… Наше завдання докласти максимум зусиль для допомоги сім'ям з дітьми, забезпечити їх соціальну підтримку.

Тож аби внести хоч краплину радості в цей день з вітальним словом та подарунками, до малечі вимушених переселенців, які нині проживають в Рожищенському навчально-реабілітаційному центрі завітав міський голова Вячеслав Поліщук та начальник служби у справах дітей Жанна Дубчук. Гості побажали маленьким українцям, які зазнали жахіть війни, лише світлого майбутнього та мирного неба над головою.

«Шкода, але сьогодні війна в нашій країні і ваше дитинство проходить не так, як би хотілося. Для того, аби вибороти спільне світле майбутнє багато прикладають сил наші захисники та захисниці. Сьогодні ви на території нашої громади. Ми дуже раді вам, раді, що ви в безпеці. Знаю, що всім хочеться додому, тому молимо Бога про швидку перемогу, а вам зичу щасливого дитинства, хороших вражень і гарних моментів у житті», - мовив міський голова.

Привітали цього дня дітей, які виховуються в дитячому будинку сімейного типу та у прийомних сім’ях. Поспілкувалися з батьками-вихователями, дізналися про проблеми та нагальні потреби, а також передали дітям подарунки.

Міський голова подякував батькам-вихователям за їх щоденну турботу про дітей та побажав всім дівчаткам та хлопчикам міцного здоров’я, щасливої долі, успіхів у всіх справах та мирного майбутнього.

Варто зауважити, що загалом у Рожищенській територіальній громаді проживає 58 дітей, які мешкають в сім’ях опікунів або виховуються в прийомних сім’ях тощо.

Вячеслав Анатолійович мав нагоду у неформальній обстановці поспілкуватися з вихованцями Волинського обласного притулку для дітей. Вони щиро ділилися своїми особистими перемогами в цьому навчальному році, мріяли про майбутнє та розповідали, які професії прагнуть здобути. Приємно, що діти розуміють – їхня подальше життя у їхніх руках.

«Веселковим днем» завершили навчальний рік фахівці КУ «Інклюзивно-ресурсний центр». На корекційно-розвитковий захід до малечі приїхав і міський голова. Теплим словом, подарунками, солодощами та розвитковими матеріалами для дітей з особливими потребами привітав вихованців, вихователів та батьків Вячеслав Анатолійович.

Директор закладу Неля Потрапелюк подякувала гостям за вітання та подарунки, а також запросила міського голову розпочати святковий захід пов’язавши діткам на ручки синьо-жовті стрічки.

Та найцікавіше чекало на усіх діток громади під час розважальної програми «Хай живе дитинство та радіють діти» від ковалів дитячих усмішок – чарівників Рожищенського БДТ. Аби свято видалося різноманітним, чарівникам з подарунками допомагали Рожищенська міська рада, Рожищенський сирзавод, спортивний клуб козацьких бойових мистецтв «Герць», відеоорбітна (зйомка на 360*), піцерія «Фуд Порт», суші «МіСу», магазин «Дивосвіт» та знаний у місті ведмідь Марії Поліщук. Ловив радісні моменти свята, аби пам’ять про цей день лишилася на добру згадку, наш місцевий майстер фотографії Володимир Ковалюк.

В умовах воєнного часу важливо підтримати патріотичний дух, тож і розваги для юних рожищан були відповідні. Ритм дійству додали представники спортивного клуб козацьких бойових мистецтв «Герць». Юні козаки та козачки показати присутнім свою спритність та силу й отримали гучні схвальні оплески.

Ігрова програма свята була насичена сюрпризами. Дітям пропонували долучалися до майстер-класів «Серце єднання» й аквагриму. Ще більше драйву та радісного сміху додала малечі зустріч з ляльками велетнями. З ними вони досхочу награлися та натанцювалися.

А музично-патріотичну нотку у свято традиційно внесли вихованці зразкової студії вокального й сольного співу «Зорепад» (керівник Людмила Семера) та народної студії вокального й сольного співу «Камертон» (керівник Ірина Матвійчук).

Для тих, хто вирішив випробувати фортуну та позмагатися за призи пропонували придбати лотерею. Саме кошти від продажу лотерейних квиточків у сумі 4619 гривень організатори свята передадуть на потреби діткам, які були змушені втікати від війни до нашої громади.

На завершення свята всі поринули у світ яскравих емоцій, які дарувала діткам та батькам володарка бульбашок Оксана Сбітнєва.

Приємно, що цього дня очі дітей випромінювали радість, а на обличчях – сяяли щирі посмішки. Це – найкраще, що може тішити дорослих, заради чого сьогодні в Україні боремося зі зброєю в руках.

Поділитися: