Потрібні ковдри і постіль для вимушених переселенців, які знайшли прихисток у Рожищенській громаді

07.03.2022

Протягом останньої доби у нашій громаді оселилося понад 200 людей, які через війну змушені були покинути свої домівки.

У Рожищі підготували близько 180 ліжко-місць для біженців у гуртожитку ветеринарного коледжу та в навчально-реабілітаційному центрі. Там уже проживають приїжджі, яких забезпечили триразовим харчуванням.

Читайте також: До уваги біженців, які приїхали на територію Рожищенської громади

«Звертаюся до місцевих жителів із проханням приносити для біженців ковдри, матраци, постільну білизну, рушники, продукти харчування, овочі, фрукти та активно долучатися до приготування їжі. Вдячний кожному, хто надав власне житло чи прийняв до себе біженців. У час війни така допомога дуже цінна, адже лише в єдності та злагодженості ми подолаємо ворога», – наголошує міський голова Вячеслав Поліщук.

До слова, в міській раді продовжують формувати списки жителів громади, які готові надати прихисток тим, хто змушений був покинути свої домівки у зв'язку із веденням бойових дій на території їх проживання. Контактні номера телефонів: 067-33-265-68, 068-040-16-88.

Нагадаємо, щодня з пункту збору, що розташований у ЦНАПі, відправляють найнеобхідніше для військовослужбовців, жителів Києва та Харкова, які вже другий тиждень перебувають в укриттях.

Наразі є потреба у:

  • медикаментах: знеболюючі, антибіотики, сорбенти, спазмалітики, бронхолітики, антигістамінні, спирт, антисептики (йод, зеленка, бетадин), перев’язувальний матеріал (бинти, марлі), еластичні бинти, джгути кровоспинні.
  • продуктах: готова їжа (вареники, біляші, чебуреки, пиріжки), хліб, консервація, вода бутельована, чай, кава, цукор, печиво, солодощі, олія, сухофрукти, крупи, макарони, консерви (м'ясні, рибні, овочеві), картопля й овочі.
  • речах: бушлати, берці, «пінки», шкарпетки, устілки (великі розміри), матраци на односпальні ліжка, ковдри, подушки, постіль, посуд (ложки, виделки, пластмасові чи алюмінієві миски і кружки), казани, термоси.
  • техніці: електрочайники, електроплити, пральні машинки, акумулятори (75 Вт), дизельні генератори (3-5 кВт), ємності для зберігання палива (200 л).

«Для пакування готової їжі потрібні пластмасові відра та коробки-«бананки». Просимо не передавати консервацію у 3-літрових банках, наприклад, компоти, їх непрактично і важко транспортувати. Також поки що нема потреби в одязі, тому прохання, не приносити нічого, окрім ковдр, матраців, постелі, великих розмірів бушлатів, берців, «пінок», шкарпеток та устілок», – повідомляють у пункті збору.

Все необхідне привозьте за адресою: м. Рожище, вул. Грушевського, 12 (приміщення ЦНАП).

Читайте також:

Поділитися: